Over Change Web

Waarom Change Web?

Change Web is onderscheidend in de zin dat sprake is van:

 • Verbinding en tegelijk de moed tot aanspreken en doorbreken van ingesleten niet (meer) functionele patronen.
 • Goede balans tussen inhoud en proces, lijn- en projectmatige verandering, tussen hard en zacht.
 • Benutting van potentieel binnen en aansluiting naar de vraag van buiten.
 • Klantgericht maar niet klant gezwicht. We pakken het daadwerkelijke vraagstuk (achter de vraag) op.
 • Co creatie en duurzame verbetering: door co- creatie en kennis en ervaring over te dragen en het goede voorbeeld te geven komen duurzame verbeteringen tot stand.
 • We practise what we preach. ‘No nonsense’.
 • Actie onderzoek en weinig papier. De werkelijkheid gaat nu in.
 • Change Web brengt stabiliteit en dynamiek
 • Winkel blijft open. Sterker nog in de winkel/lijn gebeurt het en er is oog voor de lopende operatie.
 • Integraal. Van hoog tot laag en in gedrag, systemen en processen.
 • Maatwerk verandering en geen schot hagel vanuit een generieke methodiek als Agile of Lean.
 • Ervaring op alle niveaus: uitgebreide advies – en management en toezichthoudende ervaring.

Over José Roelofs

José (1961) is verandermanager voor mens en organisatie sinds 1986. Zij is organisatiepsycholoog en bedrijfskundige.
In 1986 is zij als adviseur gestart bij KPMG. Zij heeft een scala van veranderprojecten en -programma’s gemanaged voor diverse branches. Tevens was zij manager en lid van MT Consulting. Met KPMG Nolan Norton & co heeft zij veel opdrachten gedaan op gebied van strategie en transformatie.
In 1998 is zij naar ING gegaan als adviseur t.b.v. bestuur ING. Zij stond daar o.m. aan de basis van de shared service centra.
In 1999 is zij met Change Web gestart om een betere balans tussen gezin, met man en drie dochters, en werk te bewerkstelligen.

Vanuit Change Web doet ze interim directievoering en programmamanagement in diverse veranderopdrachten in de publieke en de financiële sector. Ze is lid bij de Raad van toezicht van Vivente, een scholengemeenschap voor 15 basisscholen te Zwolle en ze is lid geweest van de Raad van Toezicht van ASG, een grote scholengemeenschap (40 PO en 8 VO scholen) in Almere. Hierbij richt ze zich met name op kwaliteit van het onderwijs als voorzitter van de kwaliteitcommissies. Daarnaast coacht ze binnen en buiten opdrachten.

José haar drijfveer is mensen en organisaties verder te helpen in hun kracht, ontwikkeling en maatschappelijke toegevoegde waarde. Met elkaar doelen onderzoeken en bereiken. Haar motto is dat persoonlijke inspiratie en verandering de spil is in organisatieverandering. Haar stijl kenmerkt zich door mens- en resultaatgericht, inhoud en procesgericht, integer, consequent en vasthoudend, open (“she walks like she talks”) en samenwerkingsgericht. “Confronteren en toch in verbinding blijven” is één van haar kerncompetenties. Door haar drive, stijl en ervaring is zij in staat mens en organisatie te inspireren en mee te nemen in een gewenste verandering. Zij maakt zichzelf vervolgens misbaar en laat verankering achter waarmee organisatie en medewerkers zelf verder kunnen.

Samenwerkingen

Om onze klanten volledig en snel van dienst te kunnen zijn, werkt CW in een Web van onafhankelijke bedrijven met specifieke expertises.

Transformatie financiële sector

Voor transformatie in de financiële sector werkt zij samen met Robert Kriek en Diederik Schouten. Beiden zijn Partners/Oprichters van Leaf advies.

Coaching

Voor coaching onder meer met Paul Roks van Man en Paard

Professionaliseren programma en project management

Voor professionaliseren programma en project management met Jo Bos van Jo Bos en Co.